26.6.2024

Teivocooper 2/2024 juostiin lämpimässä säässä

Sääennustus oli oikeassa. Lämmintä oli 26 astetta varjosssa, mutta juoksijoiden kannalta valitettavasti varjo oli kenttämiesten kopin takana, minne ei cooperia juostessa radalta poistumatta ollut asiaa. Tuulta ei ollut tilattuna eikä toimitettuna, joten siinä suhteessa rauhallisissa oloissa saatettiin ponnistella.

No, olihan kenttämies sentään laittanut sadettimet päälle, jolloin radan parissa kohdassa, jos (epä)onnea oli, saattoi saada hieman viilennystä.

Viivalla oli lähtöhetken koittaessa 17 pelotonta ponnistelijaa. 

Toimitsija Jari lähetti joukon matkaan perinteisellä komennolla Yksi-kaksi-AJA! ja niin mentiin.

Heti alusta oli nähtävissä, että ratajuoksuissakin kunnostautunut Hämeenlinnan Samuli Mattila oli asettanut tavoitteensa korkeimmalle ja oli myös sitä kohti ponnistelemassa. Häntä yritti lähimpänä seurata Teivon (ja Ranskan) Yann Chapelliere, mutta hän ei tällä kerralla aivan yltänyt Samulin tahtiin. Molemmat kuitenkin särkivät komeasti 3600 metrin haamurajan.

Taaempanakin tehtiin omia ennätyksiä tai saavutettiin tavoitteita tai sitten saatiin tavoiteltavaa seuraavalle kerralle. Erikoismaininnan saakoon tällä kerralla Lassi Aalto, joka 3000 metrin rajapyykkiä tavoitellessaan otti vallan hirmuisen puolentoista kierroksen loppuvedon; seuraavalla kerralla 3000 metriä kaatunee selvästi.

Nuorimpina, vaan ei vähäisimpinä ponnistelussa kunnostautui myös Kihon sisaruspari Roni ja Julia, jotka eivät myöskään antaneet helteen latistaa juoksun iloa.

Vielä on kuluvalla kaudella yksi kerta jäljellä; jotakuinkin kuukauden päästä - elokuun 24. - kirmataan vielä kerran cooperin merkeissä samalla Lamminpään stadionilla.

Tervetuloa! 


Ja vielä vähän opastusta.

Klikkaamalla yläpalkin valikosta Tulokset, saadaan (ei niinkään yllättäen) tulokset näkyviin.

Jokaisen juoksijan kohdalla on sijoitus, lopputulos, väliaikalista ja nimi sekä mahdollinen seura.

Klikkaamalla väliaikalistaa saadaan näkyviin kaksi käyrää:

  • kierroskohtaiset ajat (punainen)
  • kertyvät väliajat (sininen)

Esimerkkinä Lassi Aallon käyrät, joista näkee, että kovia kierroksia vedettiin lopussa (punainen) ja kuinka ne nostivat väliaikoja ja odotettua lopputulosta (sininen).Näin voi kukin katsoa oman cooperinsa kulkua ja tehdä tarvittaessa analyysia siitä, että miten tulokseen päästiin ja mitä kenties voisi huomoida tulevaisuutta varten.