9.5.2019

Toukokuun Teivocooper 1/2019 juostu


Teivoon saavuttaessa nähtiin radalla poikkeuksellisesti hevostoimintaa, kun käynnissä oli raviohjastajakorttikurssin harjoitus. Sen verran se vaikutti Teivocooperinkin järjestelyihin, ettei saatu toimitsijatelttaa pystyyn radan sisäpuolelle perinteiseen paikkaan, vaan tukikohta pystytettiin nyt katsomorakennuksen varjoon ulkoterassille. Hyvin osallistujat kuitenkin sinne löysivät.
 
Pikkuhiljaa hevostreeni tuli valmiiksi ja vähän seitsemän jälkeen päästiin cooperin lähtöviivalle.


Aurinko paisteli, muutama irtopilvi purjehti taivaalla ja lämpömittari, jos sellainen olisi paikalla ollut, olisi näyttänyt kymmentä astetta, mutta pohjoinen viima pisti osanottajat aprikoimaan, että olisiko jo lyhyiden trikoiden sää vaiko eikö.

Lähtö on tapahtunut!
Yhdeksän rohkeaa atleettia, mukana kolme ensikertalaista, asettautui viivalle ja kuultuaan toimitsija Jarin perinteisen "Yksi-kaksi-AJA!"-komennon, säntäsi matkaan.Vauhtia aletaan rakentaa
Ennakkoarvailujen mukaisesti Niemen Janne taittoi pisimmän matkan. Vikmanin Jarno seurasi Jannea melko pitkään, mutta joutui lopussa antamaan periksi puolensataa metriä. Kuisman Joonaksella ei tällä kerralla happi kulkenut totutulla tavalla, joten hän sai seurata kärkikaksikon selkien loittonemista aiemmin kuin yleensä, mutta katsotaanpa ensi kerralla, mikä on tilanne.

Ehkä tiukimman pinnistelyn tuottaa perinteisesti tietynlaisena cooperin rajapyykkinä pidetyn 3000 metrin  matkan ylittäminen, mikä täällä näkyy oikein konkreettisesti kolmen kierroksen täyttymisenä. Niinpä nytkin nähtiin, toimitsija Mikan kuuluttaessa viimeisten kymmenten sekuntien täyttymistä, kuinka lähellä rajaa olevat juoksijat pääsivät puristamaan kaikki käytössä olleet voimanrippeensä, ketkä rajan ylittäen, kuka siitä tällä kerralla hieman jääden.

Kun toimitsijapartio oli kiertänyt keräämässä lopputulokset, päästiinkin mehun siemailemiseen, juoksun spekulointiin, loppuverryttelyyn ja kotiinlähtöön.

Seuraavan kerran näissä merkeissä nähdään kesäkuussa, tervetuloa!

Vielä kuvasatoa ensimmäisen tonnin täyttymisen vaiheilta:
Kärjellä on ensimmäinen kierros täyttymässä